Александър Бублик достигна последните четири на тенис турнира в Антверпен, след като победи трудно Джовани Мпетши Перикар с 6-4, 4-6, 6-2. Срещата продължи един час и 28 минути.

Третият в схемата казахстанец направи два пробива срещу един на сметката на 226-ия в света французин за успех в първия сет. Във втория обаче Перикар изненада по-именития си съперник и с брейк в десетия гейм стигна до равенство в частите. В решителната трета Бублик показа класата си и след два пробива сложи точка на спора.

И двамата сервираха много силно, като Перикар завърши с 18 аса – срещу 8 на сметката на Бублик, който загуби само четири точки на първо подаване за целия двубой. Френският му опонент приключи с 30 уинъра – близо два пъти повече от казахстанеца, но това не бе достатъчно за крайната победа.

Така Бублик е първият полуфиналист в Антверпен. Там той ще срещне победителя от мача между Максимилиан Мартерер и Юго Гастон. В другия съперници ще са спечелилите срещите Стефанос Циципас – Яник Ханфман и Артур Филс – Хуан Пабло Варияс.