Любителите на тениса вече имат свое запазено време в родния ефир. Спортният канал MAX Sport 1 стартира авторското предаване за тенис – Брейкпойнт, което се излъчва всеки понеделник между 19:00 и 20:00 часа.

В продължение на един час зрителите ще проследяват всичко най-важно от света на тениса – анализи, ексклузивни интервюта, новини. Водещите на Берйкпойнт са едни от най-запознатите в сферата на тениса – един от най-опитните тенис-коментатори у нас Петьо Борисов и Борислав Орлинов – поставен от Международната асоциация на спортните журналисти AIPS на първо място в Европа в категорията „Репортери под 30 години.“

Брейк Пойнт

източник: А1

Основната тема в предстоящото трето издание на 10 май ще бъде преходът от юношески към професионален тенис. Бившия тенисист, а сега треньор Юлиан Стаматов, ще коментира темата с примери от България и чужбина. Предаването ще продължи с разговор с една от най-успешните ни двойки братята Матей и Божидар Пампулови, които също ще вземат отношение по основната тема. Зрителите на предаването ще могат да видят и ексклузивно интервю с Робин Сьодерлинг - първия човек, победил Рафаел Надал на Открито първенство на Франция „Ролан Гарос“ и бивш номер 4 в света.

Сред останалите гости в студиото на Брейкпойнт ще бъдат треньорът Поли Василева от академията на Сесил Каратанчева, която става част от екипа на предаването и спортният журналист от tennis.bg Валери Андреев.