Германската тенис звезда Борис Бекер представи новата си автобиография, заявявайки, че това е неговият шанс да отговори на тези, които го съдиха за извънбрачната му афера с модел.

Бекер беше обект на яростни атаки от страна на таблоидите, след като стана ясно , че е изневерявал на бременната си съпруга и е направил дете в задната стая на един модерен лондонски ресторант през 1999 година. Скандалните му отношения с руския модел Анджела Ермакова и раждането на дъщеря им Анна в началото на 2000 г. бяха основна тема на тези медии. Близо две години той отричаше бащинството си , но накрая припозна момиченцето. Разводът с жена му Барбара, с която бяха женени от 1993 до 2001 г., пък струваше на трикратния шампион на Уимбълдън 12 млн. паунда плюс месечна издръжка.

На едно място в книгата той пише, че просто е търсил любов и сигурност, добавяйки, че "когато ги намираш у дома, може да ги потърсиш където и да било, когато се появи възможност".

Първата автобиография на Бекер "Играчът", която излезе през 2003 г., влезе в заглавията на световната преса с пикантни подробности около тенис шампионатите, за луксозни хотели и низ от женски завоевания. /БГНЕС