Във времето Борис Бекер и Ник Кирьос имаха своите спорове по различни теми. Двамата се нападаха в социалните мрежи, но сега  6-кратният шампион от турнирите на „големия шлем“ похвали австралиеца за представянето му на  Australian Open. Кирьос стигна до третия кръг на надпреварата, където бе елиминиран от Доминик Тийм в пет сета.

Според германеца, Ник има всички шансове много скоро да триумфира с голяма титла, и ако това се случи, ще е напълно заслужено.

„Преди Ник и аз имахме своите различия и признавам, че спорихме доста разгорещено, дори се нападахме един друг, но  за мен всичко остава в миналото. Кирьос ме впечатли много с представянето си в Австралия, защото се раздаде максимално и показа, че е готов да се жертва за тениса. Той изигра невероятен мач срещу Доминик Тийм и не му достигна малко, за да спечели. Знаете, че много хора не го харесват, но качествата му са безспорни. Ако погледнете само резултата, ще видите, че Ник водеше с два на нула сета и бе толкова близо до успеха, но не издържа. Мисля, че австралиецът заслужава титла от големия шлем и притежава целия талант, за да постигне нещо подобно. Ако продължи така и се представя по начина, по който го направи на  откритото първенство на Австралия, аз определено съм оптимист за неговото бъдеще“, сподели Бекер

Ник Кирьос

източник: Gulliver/GettyImages