Продължават опитите на добре познатия американец Джак Сок да се завърне към тениса на най-високо ниво.  Бившият номер 8 в света често бе измъчван от контузии през последните години, които му попречиха отново да се мери с най-добрите. Сок може да се похвали и с участие на финалите на  ATP, както и с титла от мастърса в Париж. 
 
Сега обаче времената са трудни за него и е извън топ 200 на световната ранглиста към настоящия момент. Все пак, тенисистът не се отказва и показва амбиция отново да се завърне към най-големите надпревари. Сок дори нямаше право на участие в квалификациите на Ролан Гарос заради ниския си ранкинг, но през тази седмица успя да завоюва титла на чалънджър ниво, след като спечели турнира в Литъл Рок. 
 
В двубоя за трофея 28-годишният тенисист се наложи над Емилио Гомес в два сета - 7:5, 6:4. Благодарение на тази титла, Сок ще направи прогрес в ранглистата, а  той няма никакво намерение да спира, като през тази седмица ще участва на още един чалънджър в Съединените Щати, този път на турнира в Орландо.