Поведението на Ник Кирьос отново предизвика разнопосочни коментари. Австралиецът изпусна нервите си в осминафиналния си мач от надпреварата в Маями срещу Яник Синер и на няколко пъти бе наказан от съдията Карлос Бернардес. Предупрежденията на бразилеца обаче не свършиха работа, и по-късно, в тайбрека на първия сет Кирьос бе санкциониран с наказателна точка.

След загубата на първия сет, нервите на бившия световен номер 13 отново не издържаха, но този път наказанието спрямо него бе доста по-сурово от страна на съдията на стола. Бернардес наказа Ник директно със загуба на собственото му подаване в началото на втората част, а оттам нататък  Синер просто довърши мача спокойно. Не резултатът, а цялостното отношение на австралийския тенисист  не се прие никак добре от повечето специалисти.

С ценни съвети към шампиона на двойки от Australian Open, се обърна Анди Родик. Според американеца и бивш номер 1 в света, ако Кирьос иска наистина да бъде сред големите в тура, трябва да спре с тези свои изяви.

„Ще опитам да бъда максимално дипломатичен и спокоен в коментарите си. Опитвам се да разбера и двете страни. Мисля, че Карлос имаше своето право, но си личеше, че и Ник е доста изнервен. Бернардес е един от най-добрите съдии в тениса и не би предприел всички тези мерки, ако нямаше нужда. Все пак, считам, че Ник Кирьос трябва да се научи да владее емоциите си. Такова поведение не се харесва на хората и не дава добър пример. Ако той иска да е един от най-добрите, защото притежава голям талант, ще е добре да се замисли за някои неща. С нерви не се постига нищо, напротив само ще си навлече още неприятности. Важно е подобни случаи повече да не се повтарят, но всичко е в главата на Ник“, каза  Родик.