Филипо Воландри бе един от добрите италиански тенисисти в не чак толкова далечното минало. Бившият номер 25 в света в момента е капитан на Италия за Купа Дейвис и следи отблизо развитието на световния тенис. 

Според него, времето на Федерер, Джокович и Надал започва да изтича и краят за тримата е близо. Италианецът допълни още, че едни от най-обещаващите млади и талантливи италиански тенисисти Яник Синер и Лоренцо Музети тепърва ще постигнат много. 

"Тенисът започва да става все по-интересен. Виждате, че младите играчи настъпват все повече и искат да детронират тримата големи. В Мадрид бе поредното доказателство, че в нашия спорт никога нищо не се знае. Всички очакваха Рафа да триумфира пред родна публика, на клей, но се получи нещо съвсем различно. Моето мнение е, че времето на Новак, Роджър и Рафа бавно бавно изтича и не им остава много. Конкуренцията стана жестока, но ако трябва да избера един от тримата за свой любимец, бих се спрял на Федерер. Той е обичан по целия свят и смятам, че любовта на хората е напълно заслужена", коментира той. 

"Когато швейцарският майстор спре с тениса, ще бъде доста тъжно, но знаем, че това е неизбежно. Много съм доволен и от младите италиански тенисисти. Имаме доста добри изгледи за бъдещето и с младежи като Синер и Музети, считам, че прекрасни дни очакват италианския тенис. Убеден съм, че и двамата ще постигнат големи неща“, добави Воландри.