Доминик Тийм продължава да се опитва да се завърне към най-добрите си дни. Австриецът все още може да е далеч от това, но е факт, че не спира да се бори и да дава най-доброто от себе си. През тази седмица Тийм участва на надпреварата в Антверпен, като вече е част от втория кръг на турнира, а по-късно днес ще се изправи срещу германеца Яник Ханфман в спор за място на четвъртфиналите.

Шампионът от Откритото първенство на САЩ 2020 признава, че бавно започва да възвръща своята увереност, а успехът в първи кръг срещу италианеца Лука Нарди дава още повече надежди на бившия световен номер 3 за следващите предизвикателства пред него.

„Имах много труден мач в първия кръг и това, че спечелих определено се отрази добре на самочувствието ми. Успях да направя обрат след загубен първи сет, но просто не спрях да вярвам, че мога да спечеля срещата. Изпратих доста неприятна минала седмица, отпаднах рано в Братислава и бях разочарован. Сега обаче ми се иска да стигна по-далеч, все пак говорим за турнир от ATP 250, а аз наистина се нуждая от победи и точки за ранглистата. Ще изляза за мача си с Ханфман пределно мотивиран и готов за нова тежка битка. Той определено показва прогрес със своите изяви на корта, така че очакванията ми са за дълъг двубой. Ще се боря да спечеля колкото се може повече мачове до края на сезона, за да мога да завърша годината по добър начин“, каза Тийм.