Анди Родик е последният американец, печелил US Open. Това се случи през далечната 2003 година, а  близо 20 години по-късно Съединените Щати все още чакат някой да вдигне трофея на родна земя. И макар че към днешна дата американският мъжки тенис разполага с млади и обещаващи играчи, да се говори за титла от „големия шлем“ звучи пресилено. 
 
Родик, който след отказването си продължава да следи тениса и да се интересува от развитието на играта, сега заяви, че е готов много скоро да се завърне към любимия спорт. Това може да се случи още през тази година на Лейвър Къп, като Анди обмисля да бъде капитан на отбора на света в предстоящото събитие, което през този сезон ще се проведе в Лондон. Ето какво сподели бившият номер 1 за възможността отново да е част от тениса, макар и като треньор. 
 
„ Интересно ще е да видим какво мога в тази насока. Бих се радвал да се завърна и да бъда част от Лейвър Къп. Обичам тази надпревара и дори тя да е с демонстративен характер, определено е забавно и става истинско шоу за публиката. Трудно е да кажа дали още през 2022 ще съм капитан на отбора на света, но за в бъдеще  със сигурност искам да изпитам тази емоция. Ще е вълнуващо, но знаете, че всичко е въпрос на разговори. За състезанието е чудесно, че през тази година Рафа и Роджър потвърдиха участие, така че с Надал и Федерер на корта, интересът ще е още по-голям“, каза Родик.