Грузинският халфбек на Карпати Лвов Леван Кения се изказа много ласкаво за треньора Николай Костов. Грузинецът изигра вече един полусезон, но обяснява, че е впечатлен от треньорския почерк на българския специалист.

„Много ми харесва треньорския почерк на Костов. Къси пасове, максимум импровизация. Много лесно се адаптирах към такъв тип игра. Имам чудесни отношения с всички в отбора. Прекрасни момчета са, но най-близък ми е Даушвили“, коментира Леван Кения пред грузинските медии.

След четири години в германския Шалке, 22-годишният футболист се премести в украинското първенство.

„Нивото на украинското първенство е много високо. Разбира се, това не е Бундеслигата, но аз обичам Украйна. Шахтьор, разбира се, е без конкуренция. Днепър е втори по сила в първенството, а от Динамо впечатленията ми са двуяки. Не мога да разбера какво се случва с отбора“, коментира Кения, който се прибрал в родния Тбилиси за новогодишните празници.

„Беше ми тежко след толкова дълго прекъсване да се върна в игра. Иначе аз съм много доволен от последния мач, победата над Ворскла ни накара да повярваме още повече в себе си. На 7-8 януари започваме подготовката и аз трябва да бъда готов на 100 процента за началото на лагера“, завършва грузинският национал.