Бившият номер осем в световната ранглиста на мъжкия тенис Янко Типсаревич обяви оттеглянето си от спорта в края на годината. Той е вече на 35, а в последните години почти не игра официални мачове заради куп проблеми с травми и множество операции. 

Последните му изяви на корта ще са по време на финала за Купа Дейвис през ноември. Преди това ще участва на последния си турнир от Големия шлем US Open, който стартира само след няколко дни, както и на няколко други турнира. 

"Бяха великолепни години, но след много време, в което търсех себе си и в което преценявах кое е най-добре за мен, реших да спра с тениса. Няма да пиша все още някакви сърцераздирателни речи, защото имам още няколко турнира пред себе си, както и Купа Дейвис през ноември."

"В следващите години ще се фокусирам върху това да прекарвам повече време със семейството си, както и върху развитието на тенис-академията, която изградихме заедно. Ще се заема и с треньорство. Искам да ви благодаря за подкрепата през всички тези годин", написа Типси в профила си в Инстаграм. 

Сърбинът се бореше с куп проблеми от 2014 г. насам, като на два пъти му отстраняваха образувание от левия крак, после претърпя две операции на дясното коляно, както и три хирургически интервенции на подколенните му сухожилия - две на дясното и една на лявото. 

Той нямаше нито един изигран мач между август 2017 г. и януари 2019 г., когато се завърна на Аустрелиън Оупън, но беше отстранен от Григор Димитров в четири сета. През тази година Типсаревич е изиграл само 13 мача, от които е спечелил едва пет.