Две поредни седмици с Мастърс турнири си е великолепна новина за тенис феновете. Именно такъв е настоящият период, в който след вълнуващата надпревара в Монреал, ни очакват нови страхотни 7 дни от Синсинати.

Третият по големина град в Охайо приема седмия от общо 9 Мастърс турнири за годината и ни дава възможност да продължим с безсънните нощи, посветени на един от най-популярните спортове в света.

В Монреал Александър Зверев се превърна в шампион след впечатляваща победа над Роджър Федерер във финала. А в следващите 7 дни голямото внимание ще бъде насочено към най-великото съперничество в историята на играта - това между Федерер и Рафаел Надал, което през тази седмица ще се превърне в битка за световния връх.

Анди Мъри ще прекара още една седмица под №1, но заради отсъствието му поради контузия в Синсинати, със сигурност през следващата седмица ще се събудим с нов лидер в мъжкия тенис като това ще бъде или Федерер, или Надал.

Поради поражението на швейцареца от Зверев, Надал е с едни гърди напред, тъй като има 320 точки повече от Маестрото. Добрата новина за Федерер обаче е, че всичко зависи от него. Трофей от Синсинати със сигурност ще изкачи 19-кратния шампион от Големия шлем до върха, а това може да стане и при по-ранно отпадане на Матадора.

Швейцарецът е прекарал рекордните 302 седмици като №1 в света, а ако отново успее да го постигне, ще се превърне в най-възрастния №1 в историята, подобрявайки постижението на Андре Агаси.

В същото време Надал има възможност да се изкачи на върха за трети път през годината. В Монреал той се нуждаеше само от достигане до полуфинал, но претърпя изненадваща загуба от младока Денис Шаповалов.

Освен това двамата големи стартират битката си като двамата топ поставени в Синсинати, а това значи, че могат да се срещнат единствено на финал. Дотам обаче има дълъг път, а още в първите си двубои те ще имат трудни съперници.

Надал най-вероятно ще срещне във втори кръг Ришар Гаске, който преди това трябва да отстрани квалификанта Джон-Патрик Смит. Федерер пък ще се изправи срещу един измежду намиращите се във форма Диего Шварцман и Карен Хачанов.

Разбира се, в Синсинати вниманието ни ще бъде насочено и към изявите на Григор Димитров. Както и в Монреал, Гришо отново е поставен под №7, което му осигурява наглед по-лесен жребий. Още в първия си мач обаче българинът може да срещне тежък съперник в лицето на Фелисиано Лопес, който преди това играе с друг тенисист във форма - Хьон Чунг.

За трети кръг Григор би срещнал някой от Хуан Мартин Дел Потро, Томаш Бердих и Беноа Пер, а ако мине и през това предизвикателство, евентуалният четвъртфинал е с Федерер.

Всичко това е в долната половина на схемата, където другият топ поставен е Александър Зверев. С феноменалните си изяви в последните седмици, Зверев логично е сочен за един от фаворитите. Поставените в неговата четвъртина са Джон Иснър и Милош Раонич, а на полуфинал можем да имаме повторение на финала от Монреал между германеца и Федерер.

В горната половина освен Надал, са имена като Доминик Тийм, Жо-Вилфрид Цонга, Давид Гофен, Сам Куери и Жил Мюлер, така че и на Матадора няма да му е никак лесно в похода към №1.

Всичко това пък ще можем да проследим изцяло в ефира на Mtel Sport 1. Спортният канал ще излъчва всички интересни мачове от турнира като прякото излъчване всеки ден стартира в 18 часа.