Сръбската звезда в мъжкия тенис Новак Джокович продължава на полуфиналите на първия за годината турнир от Големия шлем "Australian Open", след като победи испанеца Давид Ферер с 6-0, 6-3, 7-5.

Поставеният под номер 3 в основната схема на турнира в Мелбърн Джокович стартира великолепно в мача и спечели първия сет с 6-0, след като не остави никакви шансове на своя съперник Давид Ферер. През втората част на мача Джокович проби Ферер в самото начало, след което без никакви проблеми затвори сета с 6-3 гейма в своя полза. В последната трета част Ферер даде най-сериозен отпор на Джокович, въпреки че започна отчайващо.

Испанецът отново допусна ранен пробив на своя сервис, като по този начин направи мисията си почти невъзможна. Все пак Ферер успя да вземе цели 5 гейма на Джокович, който при 5-3 и сервис на испанеца пропиля цели 4 мачбола. След това сърбинът допуна да бъде пробит сервиса му, за да бъде изравнен резултата до 5-5.

След това обаче Джокович отново показа класа и спечели останлите два гейма докрая, за да победи със 7-5 в третата част и да се класира за полуфиналите на надпреварата в Мелбърн, където негов съперник ще бъде победителя от срещата между лидера в световната ранглиста Роджър Федерер (Швейцария) и Джеймс Блейк (САЩ).!