Освен с постигнатото си през годината, тенисист номер едно в света към момента Рафаел Надал може да се похвали с поредните си честно спечелени милиони. Този път обаче, испанецът дори без да се е потил на корта, ще прибере 6 милиона евро, заради контракта си с Министерството на туризма на Балеарските острови.

След няколкомесечни преговори двете страни стигнаха до споразумение, което би трябвало да доведе още туристи в периода на икономическа криза.

„Надал е популярен в цял свят и е способен да представлява Балеарските острови”, заяви Алваро Миделман, шеф на туристическото министерство в Майорка.

Основната цел на договора е през 2009 година туристите да бъдат поне колкото са били и през 2008.

Първата задача на Рафаел Надал бе да заснеме рекламен клип, който ще е предназначен за Англия, Германия и Испания, и ще бъде завъртян на телевизионните екрани още на 5 януари 2009.

Според договора, тенисистът ще получи по два милиона евро през следващите три години: „Много съм горд, че ще бъда лице на Балеарските острови. Често пътувам по света и затова мога да потвърдя, че на тези острови може да се прави всичко, освен може би да караш зимни ски.”

Още любопитни новини четете тук!