Матео Беретини удържа късния щурм на Стефанос Циципас, за да триумфира в дебютното издание на Ultimate Tennis Showdown (UTS) в академията на Патрик Муратоглу в Ница, печелейки с 16-15, 15-12, 12-14, 8-15, 3-2.

Циципас, подобно на мача им от груповата фаза, показа бойкия си дух, завръщайки се в срещата след пасив от две части, за да прати двубоя във „внезапна смърт“. Въпреки това, Беретини пречупи съперника от третия път, за да надвие шестия в света, който влезе във финала с девет победи и едно поражение. 24-годишният тенисист заяви, че е било важно да вземе реванш за загубата си по-рано в надпреварата след аванс от две четвърти.

„Да, беше разочароващо, когато загубих от него по-рано, защото отново водех с две части – тежко е, но трябва да се справиш. Този път си казах: „Няма да се случи. Не, ще спечелиш този път“. Мисля, че опитът от този турнир ще ми помогне за в бъдеще. Ще ми помогне, защото винаги трябва да мислиш за следващата точка – не може да се обвиняваш за грешки, в противен случай ще загубиш четвъртта“, каза италианецът.