Матео Беретини не започна сезона по най-добрия начин. До  момента, италианецът има доста колебливи резултати, като за негов лош късмет, той отново е контузен и ще пропусне мастърса в Мадрид. Твърде вероятно е, Матео да не играе и в Рим пред родна публика, като финалистът от Уимбълдън 2021 иска да е напълно готов за Откритото първенство на Франция, което стартира в края на май.

Сега, бившият представител на топ 10 говори за приятелствата извън тениса, и сподели с кого наистина поддържа добри отношения.

„Много хора се чудят  дали от постоянните пътувания и турнири, в които участваме, имаме време за истински приятелства. Истината е, че и ние сме хора преди всичко и също имаме своя кръг от приятели, с които общуваме. Аз мога да кажа, че имам едни чудесни отношения с Лоренцо Сонего. Познаваме се от деца и определено ни свързва едно голямо приятелство. С Музети също доста си говорим, а  най-малко контакт имам с Яник Синер. Не мисля, че в това има нещо учудващо, след като не се познаваме толкова добре, а и човек не може да е приятел с всеки. Най-важното е да си обграден от хора, които те обичат и вярват в теб“, каза Беретини