Матео Беретини вече се утвърди в елита на световния тенис. Италианецът направи страхотна 2019 година, в която достигна до финалния турнир на осемте най-добри в Лондон. 

Световният номер 10 постигна и впечатляващо представяне на US Open 2019, където достигна до полуфиналите. 2020 не бе толкова добра за представителя на световния елит, тъй като заради пандемията и различни контузии Матео изигра само 6 мача в тура. Беретини обаче е пределно мотивиран за настоящия сезон и желае да се появи пред родна публика в Торино в края на годината. 

Gulliver/Getty Images
12 снимки

"Силно се надявам, че 2021 година ще бъде по-успешна за целия свят. Това, което преживяваме е страшно и много ми се иска краят на пандемията да е близо. Със започването на ваксинацията всички имаме своите надежди, но само и единствено времето ще покаже какво ще се случи. Вярвам че, този път няма да има отменени турнири или пък месеци, в които да не играем изобщо тенис. Целта, която аз си поставям за тази година е да се задържа в топ 10, прекрасно осъзнавам, че това ще е доста трудна задача, но всичко зависи от мен. Също така желанието ми е да успея да се класирам за финалния мастърс на осемте най-добри и да играя пред родна публика в Италия", коментира той. 

"Торино е страхотен град и ще съм истински щастлив да усетя подкрепата на моите сънародници.  Много съм доволен и от прогреса, който виждам в италианския мъжки тенис.  Появяват се добри момчета, които могат да са бъдещето на страната. Нямам търпение да започна сезона и дано на  ATP Cup представим Италия достойно“, добави Беретини.