Томаш Бердих започна с победа участието си на тенис турнира от сериите ATP 500 в Ротердам. В първи кръг шампионът от 2014 се наложи със 7:5, 6:3 над Миша Зверев от Германия.

Началото на срещата бе за Зверев, който още в откриващия гейм получи четири възможности да пробие своя съперник. Въпреки че Бердих успя да удържи подаването си, пробивът все пак бе факт в третия гейм, когато германецът поведе с 2:1. Заемащият 53-о място в ранглистата тенисист продължи да води в резултата, като в десетия гейм получи възможност да сервира за сета. В този момент обаче чехът направи рибрейк и изравни за 5:5. От този момент нататък шестият поставен в схемата пое инициативата и след два поредни спечелени гейма отмъкна сета със 7:5.

Във втората част 32-годишният Бердих успя да поведе с пробив при 3:1 и до края да задържи аванса си, приключвайки срещата след 72 минути игра. В следващия етап той ще срещне победителя от двубоя между германеца Ян-Ленард Щруф и Виктор Троицки от Сърбия.

Победа на старта записа и испанецът Фелисиано Лопес, който се наложи с 6:3, 7:6(4) над Мартин Клижан от Словакия. Във втори кръг съперник на Лопес ще е спечелилият сблъсъка между четвъртия поставен Давид Гофен (Белгия) и Беноа Пер (Франция). /БГНЕС