Томаш Бердих се превърна в четвъртия победител на демонстративния турнир Тайбрек Тенс, в който участниците играят единствено в един тайбрек до 10.

Така чехът наследи Григор Димитров, който бе спечелил последното издание в Мадрид. Този пък мини турнирът се проведе на "Маргарет Корт Арена" в Мелбърн, а за успеха си Бердих постигна три последователни победи. Така той заработи и голямата награда от 250 хиляди долара.

На четвъртфиналите Бердих победи Ник Кириос, след това се справи и с Милош Раонич, а на финала надделя с 10:5 над №1 в света Рафа Надал. Преди това Матадора бе размазал Лука Пуй с 10:1, след което постигна драматичен успех над легендата Лейтън Хюит.

Именно Хюит, който от две години вече не е активен тенисист, поднесе голямата изненада, след като още в първи кръг победи завърналия се на корта Новак Джокович. Раонич пък замени в последния момент Стан Вавринка.

Като цяло двубоите преминаха в страхотно настроение като всички осем тенисисти стояха заедно и наблюдаваха срещите на самия корт. Проведе се и мач на двойки, в който Джокович и Пуй победиха Кириос и Доминик Тийм.

Освен Бердих и Димитров, шампиони в "Тайбрек Тенс" до този момент са били Кайл Едмънд (2015 в Лондон) и Доминик Тийм (2016 във Виена).