Бившият световен №1 в тениса Борис Бекер сподели пред Гонг и малко по-лични неща при посещението си в България. За корта и емоцията на и извън него, за покера и жените, за невъзможността той да те целуне, заради халката на дясната си ръка, за дечицата, които му махаха, искаха автограф и тръгват по пътя му, за впечатленията му от Загорка тенис къп… Ето основните теми при разговора на Гонг с Бекер:

- Трябва да си призная, че не знам много за България. Вчера, когато пътувах за насам, точно това си говорихме с колегите ми, за това кои са най-добрите български играчи. Знам, че най-добрият ви при мъжете е №300 (б.р. Григор Димитров е 184-ти), а при жените имате много по-добри резултати, включително изключително талантлива тенисистка имате там. Вчера пък се срещнах с премиера, допаднахме си. Смятам, че си допаднахме с българите, много приятни и гостоприемни хора. Чувствам се изключително добре в България!

- Вие сте символ на успеха и добра тенис кариера, видяхте ли обаче малките дечица около корта снощи, които ви махаха и гледаха? Какво бихте искал да им кажете защото и заради вас те се занимават с тенис?

- Бях изключително впечатлен от топлото гостоприемство в България и особено от факта, че на корта снощи присъстваха толкова много млади хора. Когато дойдох, не знаех точно какво да очаквам. Определено не очаквах това, което бе и толкова млада публика. Това ми показва, че има такова поколение, което знае много за тениса и за тениса, когато аз играех. Дойдоха хора с изрезки от вестници и снимки. Това ме впечатли. Другото, което ме изненада е, че в България тенисът е толкова популярен и то без да имате играч, който е в Топ 10 на света. Много се надявам едно от тези деца, които бяха около корта снощи и едно от тези млади момчета, което се опитваше да вземе автограф от мен, някой ден да стане №1 в света. Това би означавало страшно много за българския тенис.

- Ако животът е едни тенис мач, какъв е резултатът ви?

- Мисля, че доста добре съм се справил! Но това е една игра, която никога не свършва. Рекордите са за това да бъдат подобрявани. Това става рано или късно. От 25 години аз дължа рекорда за спечелване на Уимбълдън на 17 години. Но някой ден, най-вероятно скоро, ще дойде някой младеж, може би българин на 16 години, който да спечели този турнир. Защо пък не?!

- Образът на Борис Бекер, който е създаден от медиите и на корта, припокрива ли се с истинския Борис Бекер?

- И да, и не. Към днешна дата мога да кажа, че съм различен човек от този, който бях на 25 години. Надявам се все пак лицето ми да не е променило много, тялото също. За сметка на това съм натрупал голям опит. Общо казано съм удовлетворен от имиджа ми създаден от медиите. Понякога обаче се пишат големи глупости по мой адрес, но като цяло този образ ме удовлетворява. Има случаи, в които някои вече по-възрастни хора не приемат факта, че и аз съм поостарял.

- Дама пика, дама купа, дама каро или дама спатия?

- Далтонист съм. Избирам дамата, която ми носи най-голям късмет. Почти никога не съм губил пари на покер. Но се казва, че човек не трябва да говори за победите си защото носи лош късмет. В тениса обаче съм спечелил много повече отколкото в покера.

- Като занимаващ се с такъв бизнес, какво да е очакваме да е моделно в тениса като облекло, ракети?

- По отношение на технологията при ракетите, там имаме изключително голям напредък. А за модата при облеклото – имаме завръщане към 80-те години, по-тесни тениски и по-тесни и къси шорти. Това е така защото тенисистите в момента много повече държат да се вижда колко добре оформено е тялото им.

- Как една жена може да ви изкуши, за да получи целувка от вас?

- Ето халката ми, виждате я. тази дама изцяло ме ръководи и аз не мога да ритам срещу властта!