Борис Бекер изрази своето мнение относно случващото се в световния тенис. Германецът засегна най-вече темата за тримата най-велики тенисисти на нашето време, Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер.

Според бившия световен номер 1, Джокович е единственият, който може да продължи развитието си нагоре, докато  „маестрото“ и „матадора“ сериозно трябва да се замислят за край на кариерата.

„Тенисът стана изключително труден и бърз спорт. Всичко вече е комерсиално и всеки се интересува от тази част на нещата. Дебатът със съперничеството между тримата големи сигурно ще продължи още дълги години, но ситуацията е такава. Всички изказват мнението си, и  аз също имам позиция. Мисля, че най-вече за швейцареца ще бъде много тежко да се завърне, защото той не е играл от дълго време и няма да е никак лесно. Федерер е велик шампион, но трябва да бъдем честни и да кажем, че когато си почти на 41 е трудно да имаш каквито и да е изисквания. Според мен, за Надал ще е малко по-позитивно да опита отново да печели големи титли. По-скоро съм оптимистично настроен повече за бъдещето на Надал, отколкото на Роджър".

"Колкото до Джокович, според мен той няма да направи и крачка назад. Сърбинът ще е пределно мотивиран за поредна година да постигне изключителни успехи и разбира се да докаже, че той е най-великият от тримата големи. Тези велики спортисти имат по 20 отличия от шлема, и все още е трудно да бъдем категорични, кой е най-добрият тенисист в историята, но поне към днешна дата за мен това е Джокович. Сърбинът вече е рекордьор по  брой седмици, като световен номер 1 и е впечатляващо, че мотивацията му остава същата, въпреки всичко. С интерес ще следим какво ще ни донесе 2022 година, но мисля, че Рафаел Надал и Роджър федерер вече трябва да се ориентират към приключване с тениса. Изглежда, че на този етап Джокович е единственият, който може да се противопостави на изключително силното младо поколение, което настъпва все по-мощно“, каза Бекер.