Роберто Баутиста Агут продължава да се представя на едно доста стабилно ниво. Испанецът записа някои  впечатляващи победи от началото на годината, а когато има ден, Роберто е способен да се мери с най-големите в световния тенис. 

Полуфиналът в Маями и финал в Доха са само част от постиженията на световния номер 11 през 2021 година, но ветеранът сега реши да говори по чисто човешки теми, като остави тениса на заден план. 

Опитният тенисист загуби своята майка през 2018 година, а година по-късно бащата на Роберто също напусна този свят. Все пак, миналият септември, бившият номер 9 стана баща на момченце, а това щастливо събитие той определи за най-прекрасния момент в живота си.

"За съжаление, никога не ми е било лесно. Да загубиш майка си и баща си в 2 поредни години наистина е съсипващо. Само някой, който е преживял нещо подобно, може истински да ме разбере и оцени стойностните неща в живота.  Истината е, че колкото по-възрастни ставаха моите родители, аз толкова повече оценявах присъствието им.  Семейството е най-важното в живота, и нито една победа на корта няма никакво значение, ако не можеш да споделиш радостта си с някого. Откакто станах татко през миналата година, израснах още повече като личност и човек", коментира той. 

Научил съм се никога да не се отказвам и да се боря с трудностите, така се развиваш и израстваш  психически и духовно. Щастлив съм, че Ана и моят син пътуват с мен често по турнирите и това определено доста ми помага.   Когато те са до мен, се чувствам още по-силен и уверен, готов за тежки битки и трудни мачове. Ценя семейството си най-много от всичко на този свят, и винаги ще бъде така“, завърши Баутиста Агут. 

Днес той започва своето участие на надпреварата от ATP 500 в Барселона, като първият му съперник е неговият сънародник Пабло Андухар.