Роберто Баутиста Агут спечели турнира в Оукланд, Нова Зеландия, след като се наложи на финала с 6:1, 4:6, 7:5 над аржентинеца Хуан Мартин дел Потро. Това е първа титла за испанеца за този сезон, както и втора такава от надпреварата в Нова Зеландия, след като триумфира и през 2016 година.

Първата част премина изцяло под доминацията на Агут, който реализира ранен пробив за 2:0. Дел Потро реализира моментално рибрейк, но последва нов удар от страна на испанеца, който в крайна сметка след само половин час игра затвори първата част с 6:1.

През втория сет Кулата от Тандил подобри значително представянето си на корта, което след брейк в 10-ия гейм му донесе успех в частта и оставане в борбата за трофея.

В решителната трета част битката бе изключително оспорвана, но петият поставен в схемата испанец реализира ключов пробив в подаването на шампиона от 2009 година.

Брейкът бе реализиран в 11-ия гейм на сета, в който Делпо допусна значителен спад в началния си удар. В следващия гейм Агут отрази точка за пробив и сложи точка на спора след малко повече от 2 часа игра.

В крайна сметка испанският тенисист вдигна седми трофей в своята кариера, но и се въоръжи с голяма доза самочувствие преди началото на първия за годината турнир от Големия шлем – Аустрелиън Оупън. /БГНЕС