Испанецът Пабло Кареньо-Буста е последният полуфиналист на турнира по тенис на червени кортове в германския град Хамбург с награден фонд 1,72 милиона евро.

Кареньо-Буста елиминира шампиона от 2013 година и поставен под номер 3 Фабио Фонини (Италия) с 3:6, 6:2, 7:6(4) след малко повече от два часа и половина игра.

Фонини, десети в световната ранглиста, поведе с 4:0 по пътя си към успеха в първия сет, а във втория той отново стартира с пробив и дръпна с 2:0, но след това испанецът взе шест поредни гейма, за да изравни резултата.

Италианецът взе преднина от 2:0 и в решителни трети сет, но Кареньо-Буста обърна до 4:2. Фонини изравни за 4:41 а при 4:5 той отрази четири мачбола при собствен сервис. Така се стигна до тайбрек, в който испанецът все пет поредни разигравания, за да поведе с 6:2 точки и това се оказа решаващо.

Двубоят започна равностойно, но след 2:2 Крайнович направи серия от седем поредни гейма, с което взе първия сет и поведе с 3:0 във втория. Той запази аванса си до 5:2, след което последва поредица от седем гейма за Зверев, който изравни и дръпна с 2:0 в решаващия трети сет. 

Сърбинът изравни за 2:2, но за повече нямаше сили и Зверев за втори път след 2014 година достигна до полуфиналите в Хамбург./БТА