Бащата на Доминик Тийм защити Новак Джокович за организирането на демонстративния турнир Адриа Тур, и каза, че обвиненията към сърбина за случаите на коронавирус след надпреварата са „твърде евтини“.

Тийм взе участие в Адриа Тур, където Джокович, заедно с Григор Димитров, Борна Чорич и Виктор Троицки, тестваха положително за новия вирус, след като участваха в организираното от 17-кратния шампион в Шлема съревнование – Джокович и съпругата му Йелена дадоха отрицателни проби за COVID-19 в петък. Волфганг Тийм, който е баща и треньор на 26-годишния тенисист, подкрепи световния номер 1 Джокович.

„Не одобрявам случилото се на Адриа Тур, но порицаването на Джокович и обвиняването му ми изглежда твърде евтино. Разбира се, танците в дискотеката не бяха оптимални, но Джокович на практика не направи нищо грешно. Те просто бяха отпуснати и еуфорични“, каза бащата на Доминик за австрийския вестник Die Presse.

Волфганг потвърди, че синът му ще дари спечелените пари от събитието за благотворителност и предположи, че турнирът все пак си е струвал, тъй като е събрал средства за благородна кауза. „Предпочитам да има още няколко случая на коронавирус и да бъдат събрани няколко хиляди евро за клиника за лечение на болни от рак“, добави той. 


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.