Бащата на нашумялата сръбска звезда в тениса при мъжете Новак ДжоковичСърджан, реагира остро на изказването, което направил световният Номер 1 Роджър Федерер по време на US Open.

Швейцарецът си позволил при анализите за останалите тенисисти на турнира от Големия шлем да говори пренебрежително за Джокович и преценил, че сърбинът не е най-перспективният от младото поколение. Разгневен, бащата на Новак реши сам да коментира думите на Федерер.

„След всичко изговорено разбрах, че трябва да защитя сина си от може би най-добрия в историята на тениса, но малък човек. Той очевидно е личност, която не знае как да понесе своята популярност, въпреки че е невероятен играч. Просто е смешен с изявленията си, в които подценява Ноле и искам като баща да му кажа, че е малък човек”, изригна Сърджан Джокович пред „Спортски журнал”.

„Точно така казах и повече няма да говоря за Федерер. Новак ще покаже на корта кой е и колко струва. Бъдете сигурни, че съвсем скоро ще стане най-добрият в света и това ще стане ясно на всички”, потвърди изказването си Джокович –старши в изблик на бащинска обич.