Австралия победи Казахстан с 3:2 на тревните кортове в Даруин и се класира за полуфиналите на турнира за купа "Дейвис", неофициално световно отборно първенство по тенис за мъже. Домакините стигнаха до успеха в последния сингъл, в който Лейтън Хюит се наложи над Александър Недовесов със 7:6(2), 6:2, 6:3 за 2:02 часа.

Така бившият номер 1 в света Хюит, 34-годишен, за пореден път се оказа герой за своя тим. Казахстан поведе с 2:0 в петък, но вчера на двойки Сам Грот и Лейтън Хюит се наложиха над Андрей Голубьов и Александър Недовесов с 6:4, 7:6(4), 6:2 и намалиха изоставането на тима на Австралия.

В първия сингъл днес Сам Грот победи Михаил Кукушкин с 6:3, 7:6(6), 4:6, 7:6(6) и изравни на 2:2 победи, след което Хюит донесе успеха на домакините.

"Ние трябваше да се обединим и да намерим начин да измъкнем победата. Винаги съм казвал, че някои от най-големите ми победи и най-тежките ми загуби са в турнира за Купа "Дейвис", коментира Хюит. Австралия ще играе на полуфинала с победителя от двубоя между Великобритания и Франция в опит да достигне първи финал в турнира от 2003 година насам./БТА