Ник Кириос постигна общо 20 аса при драматичната си победа със 7:5, 7:6 (5), 7:6 (5) срещу Джон Иснър в четвъртфиналния двубой за Купа Дейвис между Австралия и САЩ, който е част от неофициалното отборно световно първенство по тенис. Австралийският отбор поведе с 2:0 успеха на "Пат Рафтър Арена", след като по-рано Джордън Томпсън беше спечелил срещу Джак Сок с 6:3, 3:6, 7:6 (4), 6:4. 

Намиращият се на 79-то място в световната ранглиста Томпсън продължи със силното си представяне в турнира, като през февруари спечели двата си мача на сингъл в сблъсъка между Чехия и Австралия.

В осмия гейм Джак Сок допусна две двойни грешки и това позволи на Томпсън да поведе с пробив и 5:3 в първата част.

Заемащият 15-а позиция в класацията на АТП Сок изравни резултата след втория сет и заличи аванс от 4:1 в полза на австралиеца в третата част. Томпсън отново взе преднина след победа със 7:4 в последвалия тайбрек, след което в четвъртия сет записа два пробива при начален удар за Джак Сок.

Австралия може да се класира за полуфиналите още в събота, когато е срещата на двойки. Представителите на домакините Сам Грот и Джон Пирс трябва да играят срещу американците Сам Куери и Стив Джонсън. 

САЩ не е печелил престижния турнир от 2007 година, докато последният триумф на австралийците за Купа Дейвис датира от 2003 година./БТА