Ник Кирьос не попадна в състава на Австралия за Купа Дейвис. Световният номер 32 Алекс Де Минор бе избран да поведе тима от петима тенисисти на „кенгурата“.

26-годишният Кирьос е считан от мнозина за най-добрия играч на страната, независимо че се намира на 91-во място в световната ранглиста. Неведнъж обаче той е имал проблеми с дисциплината, както и спорове с ръководството на отбора за Купа Дейвис.

Капитанът на австралийците Лейтън Хюит не коментира отсъствието на Кирьос от групата при обявяването на състава, предпочитайки да се концентрира върху предизвикателството, пред което е изправена Австралия в Торино идния месец.

„Ще бъде наистина много вълнуващо да се завърнем с момчетата отново на финалите за Купа Дейвис. Изборът на отбор никога не е лесен. Ще бъдем водени от нашия номер 1 Алекс Де Минор, който се представя много постоянно в последните 3-4 години в тура и се утвърди като топ играч“, сподели двукратният шампион в турнирите от Големия шлем.

 

Финалите за Купа Дейвис събират 18 страни и ще се проведат от 25-ти ноември до 5-ти декември в три града – Торино, Мадрид и Инсбрук.