Огромен скандал се разрази между двама от най-добрите американски тенисисти - Доналд Йънг и Райън Харисън. Двамата играха един срещу друг в първото издание на турнира в Ню Йорк, а след загубата си Йънг обвини своя сънародник в расизъм. От АТР веднага взеха отношение като обявиха, че ще започнат детайлно разследване на случая.

"Шокиран и разочарован съм, Райън Харисън, да чуя да ми казваш как действително изпитваш към мен като черен тенисист по средата на мача ни в Ню Йорк. Мислех, че това е джентълменски спорт."

Харисън отговори малко след това, отхвърляйки категорично обвиненията на Йънг: "Обвиненията, отправени от Доналд Йънг тази вечер след мача ни, са напълно неверни. Много съм разочарован, че някой би казал такова нещо в реакция на загубен тенис мач. Всякакво видео/аудио ще изчисти на 100% името ми и призовавам всички с необходимите ресурси да го направят."

Харисън спечели мача с 6:3, 7:6, а скандалът стана по време на една от почивките. При нея Харисън първо каза нещо на съдията на стола, а след това тенисистите започнаха да си разменят реплики като в един момент се наложи дори съдията да слезе от стола и да предотврати физически контакт. В края на мача Йънг отказа да стисне ръката на Харисън.