Себастиан Баес и Франсиско Серундоло излизат един срещу друг в спор за титлата в Бощад. Срещата започва в 15:00 часа и ще бъде предавана пряко по MAX Sport 1.
 
21-годишният Баес е едно от откритията на тазгодишния сезон, след като само допреди няколко месеца се изявяваше единствено в Чаладжъра Тура и беше извън топ 100 на света, а в момента е №34 в класацията и може да се похвали с трофея от ATP надпреварата в Ещорил. 
 
170-сантиметровият аржентинец често е сравняван със сънародника си Диего Шварцман, но определено притежава далеч по-мощен форхенд, както и начален удар. Южноамериканецът стигна до финала в шведския град Бощад след впечатляващи победи над Фабио Фонини, Алехандро Фокина, Доминик Тийм и Андрей Рубльов, който е №8 в света. 
 
Световният №39 Франсиско Серундоло пък отстрани Пабло Кареньо Буста на полуфиналите и днес излиза за първата си титла на ниво ATP. 23-годишният аржентинец, който е доста по-висок от Баес (185 см) нахлу с гръм и трясък в мъжкия тенис, след като почти нямаше участия в международни турнири за юноши.