Андреас Сепи приключи с тениса. Италианецът имаше една добра кариера, като редовно представя страната си на Купа Дейвис и Олимпийски игри.    За съжаление, 38-годишният тенисист бе принуден да каже сбогом на любимия си спорт по един доста тъжен начин.  Бившият световен номер 18 желаеше да се сбогува с тениса на родна земя,    като се очакваше, че той ще получи Уайлд кард за турнира във Флоренция през миналата седмица, или за надпреварата в Неапол, която се провежда в момента.  Никой обаче не уважи желанието на ветерана, като дори от италианската федерация излязоха със становище, че да се дава Уайлд кард на Сепи просто ще бъде губене на време и няма никакъв смисъл от това. Доста тенисисти вече излязоха с позиция по темата и се изказаха в подкрепа на бившия вече състезател.

Най-бурна реакция от случилото се изрази австралиецът Джон Милман. Той определи решението на италианската тенис федерация за срамно и неприемливо.

„Не може да се постъпва така с човек, който даваше всичко за тениса. Сепи винаги представяше Италия на най-големите надпревари и не заслужава подобно неуважение. Жалко, че кариерата  на един добър тенисист приключва по толкова грозен начин, но това не зависи от него. Определям решението на италианската федерация за срамно и доста необмислено. Андреас Сепи заслужаваше да се сбогува със своите сънародници, без значение, дали това можеше да се случи във Флоренция или  Неапол. Отдавна не бях виждал по-грозна постъпка“, каза Милман