Американецът Анди Родик победи сънародника си Джеймс Блейк с 6:3, 7:5 във втория кръг на турнира по тенис за мъже в Индиън Уелс с награден фонд 3,645 милиона долара. След осмата си победа в последните 11 мача с Блейк, Родик се класира в третия кръг за среща със съотборника си за купа "Дейвис" Джон Иснър, който отстрани бразилеца Рикардо Мело с 6:3, 7:6(2).

Трикратният победител в турнира Роджър Федерер победи със 7:5, 7:6(4) Игор Андреев, докато шампионът от Австралия - Новак Джокович, се наложи с 6:0, 6:4 над Андрей Голубьов и остана непобеден от началото на годината.

Родик преодоля дефицит от 0:3 във втория сет, губейки само две разигравания след 10 от общо 13 аса в последните пет гейма на собственото си подаване. Иснър от своя страна записа 12 аса срещу Мело и не позволи на бразилеца да стигне до възможност за пробив. След мача Родик заяви, че е доволен от играта си, защото неговият съперник е бил агресивен през целия мач.

Швейцарецът Федерер, който ще играе срещу аржентинеца Хуан Игнасио Чела в третия кръг, спечели четвъртата си победа от също толкова мачове срещу Андреев в своята кариера.

"Получи се нов труден мач срещу него. Чувствах, че контролирам играта и в момента, в който губех с 4:5. Този път бях доста бърз в играта си, което срещу Андреев се постига трудно. Днес се справих добре и имах едни 10 минути, в които стигнах до 7:5 в единия сет и до 2:0 в другия. Той обаче се върна бързо в мача и играта стана оспорвана. Аз обаче изиграх отличен тайбрек", заяви Федерер, който е с 15 победи и две загуби от началото на сезона.

Джокович, който ще играе срещу Ернестс Гулбис в третия кръг, заяви, че невероятната му серия от началото на сезона се дължи на повишеното самочувствие.

"Самочувствието е решително в индивидуалните спортове. Ако влезеш в серия, не трябва да я разваляш с лекота. Не искаш това да стане. Моментът трябва да бъде задържан и точно това се опитвам да направя аз", каза сърбинът.

В късен мач Милош Раонич от Канада победи изненадващо 13-ия в схемата Марди Фиш със 7:5, 6:4, въпреки че по време на срещата се нуждаеше от медицинска помощ за проблеми в гърба.