Анди Мъри се надява номер 1 в световната ранглиста Карлос Алкарас да следва инстинктите си и да продължи да играе тенис със свобода и без страх, дори ако този подход понякога изглежда малко като "камикадзе".

Мъри прогнозира преди две години, че действащият шампион на Откритото първенство на САЩ и "Уимбълдън" ще има големи успехи, а тази седмица бившият номер 1 в света каза, че в играта на 20-годишния испанец има нещо повече от силата и техническите му способности.

"Нещото, заради което обичам да го гледам, е свободата, с която той играе, което е част от младостта. Просто се надявам да не го загуби. Понякога изглежда малко като камикадзе, но той просто е напълно инстинктивен. И това ми харесва", каза Мъри на сайта на АТП по време на турнира "Мастърс" в Торонто.

Трикратният шампион от Големия шлем каза, че е бил убеден, че Алкарас ще има блестяща кариера след разговор с треньора на испанеца Хуан Карлос Фереро, когато все още е бил извън топ 50 в света.

"Попитах Фереро: "Той обича ли тениса? Работи ли усилено?", каза Мъри, добавяйки, че бившият номер 1 в света Фереро го е уверил, че Алкарас е "наистина добър в това".

"Това беше достатъчно за мен, след като видях играта му и чух от треньора му. Някой, който знае какво е упорита работа, със сигурност ще има страхотна кариера", добави британецът. /БТА