Най-добрият британски тенисист Анди Мъри взе втора титла за сезона, след като спечели турнира във френския град Марсилия с награден фонд 534 хиляди долара.

На финала поставеният под номер 4 Мъри се наложи над хърватина Марио Анчич с 6:3, 6:4 за 1:52 час.

С успеха 20-годишният шотландец ще се завърне в топ 10 на световната ранглиста в понеделник. Мъри направи решаващ пробив в осмия гейм, след което затвори първия сет с ас.

Участващият с "уайлд кард" Анчич, който падна до 135-о място в света, след като пропусна последните шест месеца от миналия сезон заради контузия в рамото, дръпна с 3:1 във втората част, но Мъри направи два поредни пробива и обърна до 5:3 в своя полза, което се оказа достатъчно за петата титла в кариерата на британеца.

"Беше трудно. Мачът беше доста равностоен. В края на първия сет и двамата показахме нерви. Важното за победата ми беше, че сервирах добре в най-важните точки. Във втория сет ретурите ми вървяха. Мисля, че и той се поумори към края", обясни Мъри.

Сервисът, силното оръжие на 23-годишния хърватин, не вървеше и той направи само 4 аса срещу 11 на съперника си.

Бившият номер 7 в света Анчич пропусна да спечели четвърта титла в кариерата си и първа от турнира в Санкт Петербург от края на октомври 2006 година.