Анди Мъри запази шансовете си да попадне на финала на сериите Мастърс в Шанхай. Шотландският тенисист спечели втора титла през годината, като победи на финала в Санкт Петербург Фернандо Вердаско с категоричното 6-2, 6-3. Така той вече е само на крачка от класиране на мечтания Мастърс.

Мъри бе притесняван от контузии през по-голямата част от сезона, затова успехът му е още по-значим. Британецът се нуждаеше само от час и 17 минути, за да вземе победата в руския град. Предишната му титла дойде в Сан Хосе през февруари.

„Ако успея да стигна до Шанхай след всичко, което преживях този сезон, ще бъде просто невероятно и ще дам всичко от себе си там.Щастлив съм, че изобщо имам шанс да попадна на финала и да се завърна по този начин след контузията,” заяви Мъри.

Шест от общо осемте места за Китай вече са заети, а седмото най-вероятно ще отиде при Фернандо Гонсалес. Давид Ферер се сдоби с шестата квота, а по-рано за Шанхай се класираха още Роджър Федерер, Рафаел Надал, Новак Джокович, Николай Давиденко и Анди Родик.

Мъри, Гонсалес и Томи Хаас, както и още няколко тенисисти ще се борят за оставащите две вакантни позиции.