С много усилия, Анди Мъри стигна до своята първа победа на твърди кортове от 4 март 2017 насам. Това се случи в двубой от първия кръг във Вашингтон, в който шотландецът надделя над американеца Макензи Макдоналд с 3:6, 6:4, 7:5 за 2 часа и 37 минути.

Това бе едва втората победа за бившия №1 в последните 12 месеца като това се случи в третия му турнир след операцията, която претърпя през януари.

Така Мъри си осигури мач във втори кръг с настоящия №1 на Великобритания Кайл Едмънд. Именно Едмънд го отстрани във втори кръг на турнира в Ийстборн преди няколко седмици.

Двубоят за шотландеца започна трудно, а агресивната игра на Макдоналд даваше резултати. Постепенно обаче американецът започна да допуска доста непредизвикани грешки и опитният Мъри се възползва.

В края на мача шотландецът се нуждаеше от пет мачбола, за да стигна до успеха. При 5:4 Мъри сервираше за спечелване на мача, но Макдоналд върна пробива. Бившият №1, който в момента е под №832, реализира още един пробив, след което успя да сложи край на двубоя, 46 минути след полунощ местно време.

Причината бе дъждът над Вашингтон, който забави програмата. Много от двубоите, включително и мача на Стан Вавринка с Доналд Йънг, бяха отложени за вторник.