Бившият световен номер 1 Анди Мъри призна, че вече вижда края на кариерата си. Според шотландеца, той навлиза в сериозна възраст и с годините за него ще става все по-трудно.

Все пак, Анди ще опита да играе още известно време, преди да сложи край на професионалния си път.

„ Усещам, че времето ми започва да изтича, точно поради тази причина пропускам големите състезания, защото искам да играя повече. Вече се чувствам стар за професионален тенисист и едва ли ще се състезавам още дълго. Щастлив съм, че мога да премеря силите си с най-добрите, защото преди време кариерата ми бе под огромна въпросителна, знаете какво се случи с мен.", започна той.

"Контузиите също ти пречат много и ти отнемат силите, не знам, но усещам, че краят е близо. Моето мнение е, че пандемията бе един огромен урок за всички нас и тя ясно ни показа, че някъде грешим. Сега съжалявам, че не сме на Уимбълдън, но  2020-а година наистина е ужасна". 

"Обичам да пътувам и да се наслаждавам на света, а сега не можем да правим и това. Прези тези трудни месеци не се виждах с родителите си, за да ги предпазя, дължа страшно много на майка си, и тя е с основна заслуга за големите успехи, които постигнах. Аз определено направих добра кариера и това ще остане в историята“, заяви Мъри.