Британският тенисист Анди Мъри се подготвя за своето завръщане на корта. Очаква се шотландецът да бъде на линия за втория турнир от Мастърс сериите в Маями, който започва на 25-и март. Състезанието обаче е под огромна въпросителна заради разпространението  на коронавируса по света. 

Използвайки времето без турнири, Анди за пореден път защити жените, и настоя за повече треньори от нежния пол в света на тениса. Припомняме, че в началото на своята легендарна кариера Мъри работи със своята майка, която бе негов личен треньор. 

През 2014 година британецът започна работа с френската легенда Амели Моресмо, и двамата имаха чудесно сътрудничество заедно.  

Анди Мъри не пропусна да похвали френската легенда в тениса с думите: „Обикновено, когато даден спортист загуби мач, той обвинява себе си за загубата. При нас с Моресмо обаче ситуацията беше различна.  Винаги тя поемаше отговорността за моите поражения, и се опитваше да ме успокои. Тя просто ми казваше, аз поемам цялата вина“. 

Според Анди е задължително в световния тенис да  присъстват и жени в лагерите на тенисистите. „В тура съм от дълго време, и съм видял почти всичко. Защо винаги обаче, почти всички професионални тенисисти разчитат само на мъже в своя екип? Забележете, че само 11 процента от тенисистите по света имат жена в своя щаб, независимо дали говорим за треньор, или някаква друга длъжност“. Това бе поредното изказване на Мъри в подкрепа на нежния пол, а дали от тези думи ще има някакъв резултат, ще разберем скоро.

Автор: Дидо Калинков