Райли Опелка и Джон Иснър се изправят един срещу друг във финала в Хюстън. Последният двубой на турнира на червени кортове от категорията ATP 250 може да наблюдавате тази вечер от 22:00 часа пряко в ефира на MAX Sport 1.

След отпадането си от Шаповалов на Аустрелиън Оупън Опелка се представя много солидно. 24-годишният играч се представи на ниво на всички надпревари в САЩ през пролетта. 211-сантиметровият тенисист спечели турнира в Далас срещу своя сънародник Дженсън Бруксби, а впоследствие игра финал и в Делрей бийч срещу Камерън Нори, но загуби. Преди Хюстън Опелка игра на Индиън Уелс, където загуби с 0:2 от финалиста Рафаел Надал, но пък успя да отмъсти на Шаповалов за загубата си в Мелбърн.

Иснър се представя доста колебливо от началото на годината, но през тази седмица на клей надпреварата в Хюстън, където е шампион от 2013 година, показва много, много различно лице.

Ветеранът сломи съпротивата на Стивън Джонсън, Франсис Тиафо и Кристиан Гарин. Двамата му сънародници и чилиецът успяха да вземат сет от 36-годишният играч, но силите им стигнаха само за толкова. Най-доброто представяне на Иснър до момента през сезона дойде в Маями, където с Хуберт Хуркач грабна титлата на двойки.