Максим Креси се класира за полуфиналите на тенис турнира в Монпелие, след като изненада Борна Чорич със 7-6 (2), 6-4 за около един час и 45 минути игра.

Американецът спечели откриващия сет срещу третия в схемата след тайбрек, като ключов бе деветия гейм, в който хърватинът имаше три шанса да пробие, но не се възползва от нито един от тях. Във втората част Креси реализира ранен брейк, който не пропиля до края на частта и ликува с победата. Тя го праща на полуфинал срещу водача в схемата Холгер Руне. Датчанинът имаше труден мач срещу представителя на домакините Грегоар Барер, но успя да го сломи след два тайбрека.

В другия мач от последните четири в надпреварата един срещу друг ще се изправят втория поставен Яник Синер и французина Артур Филс.

Синер триумфира в изцяло италианския сблъсък с Лоренцо Сонего след 6-4, 6-2. 17-ият в световната ранглиста имаше леки колебания в средата на първия сет, когато направи пробив и допусна моментален рибрейк, но веднага след това реализира нов и до края не погледна назад, печелейки по категоричен начин. За място на финала той ще играе с 18-годишния Филс, който се наложи над сънародника си Кентен Алис в изцяло френски сблъсък със 7-6 (3), 6-3. Полуфиналите са по-късно днес.