Карлос Алкарас и Яник Синер излизат един срещу друг във финала на турнира от серията АТП 250 в Умаг, Хърватия. Дуелът е днес, със стартов час 21:00 и ще бъде предаван пряко в ефира на MAX Sport 2. 

Поставеният под номер 1 в схемата на тенис турнира в Умаг, Хърватия, на клей с награден фонд от 534 555 евро Карлос Алкарас стигна до финала с победа в три сета над квалификанта Джулио Дзепиери - 7:5, 4:6, 6:3. 

Това ще бъде седми финал в турнирите от АТP за младия испанец. Интересно е, че ако той победи тази вечер, ще стане номер 4 в световната ранглиста, като ще изпревари гърка Стефанос Циципас. 

"Невероятно е да стигна до финала тук", каза след мача Алкарас, който имаше проблеми в мача, след като контузи глезена си. "На моменти съм добре. Не изпитвам силна болка сега, нека да видим как ще са нещата утре сутрин, но мисля, че ще съм готов за финала", надява се той. 

Алкарас успя да направи в мача 6 пробива от 15 възможности, но Дзепиери, който не беше печелил мач от това ниво преди тази седмица, отговори с четири пробива. 

Мечтаният финал срещу Яник Синер ще бъде и мач номер 100 за Алкарас в кариерата му. В другия полуфинал Синер лесно преодоля сънародника си Франко Агаменоне с 6:1, 6:3. Това ще бъде негов първи финал през този сезон и общо осми. 

"Финалът ще бъде много труден, всичко се надяваха да бъде точно такъв. Аз играх добре тази вечер, Карлос също играе добре. Трябва да вдигна нивото си, ако искам да спечеля. Ще се подготвя по  най-добрия начин", коментира Яник Синер след победата си.