Карлос Алкарас продължи със силното си представяне в последните месеци, след като надви Матео Беретини с 6-1, 6-7 (2), 7-6 (5) и се класира за полуфиналите на силния тенис турнир във Виена. Срещата продължи малко повече от два часа и 40 минути.

Талантливият испанец, който тази година стигна до 1/4-финалите на US Open, поведе в резултата след експресна първа част, в която дръпна на бърза ръка с два пробива и 5-0, преди третият в схемата италианеца да се разпише, за да избегне „геврека“. Вторият и третият сет бяха коренни различни и бяха решени след тайбреци. Втората част мина без пробиви, а в дългия гейм Беретини бе безкомпромисен и спечели със 7-2 точки.

В заключителния сет Алкарас поведе с пробив и 4-1, но съперникът му го върна и така се стигна до нов тайбрек. В него испанецът пропусна първите си два мачбола, но не сбърка при третата възможност и затвори срещата в своя полза. Алкарас завърши с два пъти по-малко асове от Беретини – 6 на 12, но бе малко по-добър при спечелените точки на първи сервис – 81 на 77%.

В спор за място на финала той ще се изправи срещу победителя от двойката Феликс Оже-Алиасим и Александър Зверев. Полуфиналът в горната половина ще бъде определен от сблъсъците Франсис Тиафо – Диего Шварцман и Каспер Рууд – Яник Синер.