Александър Зверев заяви днес, че се надява проблемите му с лакътя да са част от миналото и тъй като има амбиция да спечели трета титла на турнира на клей BMW Open. Зверев, който е номер 6 в мъжкия професионален тенис, няма да играе в първия кръг в Мюнхен.

Пред журналисти Зверев обяви, че проблемите му са започнали на миналогодишното Открито първенство на Франция, а на последния Мастърс в Маями ситуацията с него е била толкова зле, че е могъл да играе единствено при много силни обезболяващи, иначе не е могъл "дори да държи ракетата."

И добави, че на прегледите се виждало течност в ставата, а лечението на този проблем с кортизон не е дало никакъв резултат. Сега Зверев е подготвил плазма, създадена от собствената му кръв, която е пресована, вече е инжектирана в костта и се надява на подобрение.

"В момента не усещавм повече болка", заяви германският тенисист, след като направи първа пълноценна тренировка преди да премине последен медицински преглед днес.

"Ако остане така положението ми, мога да се надявам да играя на пълни обороти и да се боря за трофеи.

На същата пресконференция той добави, че продължава да се противопоставя на новия формат за финалите за Купа Дейвис и натърти, че при това положение участието му е малко вероятно. Също така, 24-годишният Зверев отказа варианта да бъде поставена ваксина срещу коронавирус за евентуално участие в Токио на Олимпийските игри.

"В момента има повече нужда други хора да бъдат ваксинирани, а не олимпийските спортисти. Да, ние сме на Oлимпийските игри, но не означава, че сме нешщо по-добро", обяви още Зверев.