Вашингтон е най-горещата тенис точка в света през тази седмица. Американската столица приема турнир от категория АТР 500, който слага същинското начало на US Open сериите - турнирите на хард в Северна Америка.

Кои пък са Александър Велики, Шотландския боец и Големия Джон? Ами, най-големите звезди в надпреварата. Много от най-големите играят в този турнир, с който да влязат в ритъм преди предстоящите два Мастърса, а няма как да не очакваме в него да видим шампиона от миналата година - Александър Зверев. Германецът е №1 в схемата и ще се надява на нова титла, за да защити точките си. Няма да му е никак лесно обаче. Втори в схемата е Джон Иснър, който по традиция се чувства великолепно на турнирите в родината си. Американецът е трикратен финалист във Вашингтон, а тази година е най-добрата в кариерата му. В Маями той спечели първата си Мастърс титла, след това стигна полуфинал на Уимбълдън, загубен с 24:26 от Кевин Андерсън в петия сет. Преди броени часове пък Големия Джон взе пета титла в Атланта.

Най-очакваното име обаче е това на бившия №1 Анди Мъри, който се завръща на корта след огромните си проблеми с контузии в последната една година. Наскоро шотландецът се лиши от точките за 1/4-финала на Уимбълдън през миналата година и в настоящата класация е под №838! За него това ще бъде първи хард турнир от Индиън Уелс 2017 и общо трети за годината.

Подобна е съдбата и на Стан Вавринка, който се опитва постепенно да се завърне сред най-добрите. Швейцарецът се нуждаеше от уайлд кард, за да участва във Вашингтон.

Така двамата шампиони от Големия шлем започват още от първи кръг, докато 16-те поставени почиват в него.

Общо 7 от топ 20 са в схемата като освен Зверев и Иснър това са Давид Гофен, Кайл Едмънд, Ник Кириос, Лука Пуй и Кей Нишикори. По ранкинг следват и една вълна от вълнуващи млади тенисисти - Хьон Чун, Денис Шаповалов, Стефанос Циципас, Карен Хачанов и Франсос Тиафо.

Турнирът във Вашингтон се чака с нетърпение и по друга причина. Той ще бъде първият, в който ще бъдат въведени много интересни нови правила. На корта ще има хронометър, който да отброява времето между края на едно разиграване и началото на новото. Тенисистите ще имат 25 секунди, за да започнат следващото, което се прави с цел забързване на играта. Освен това ще има и регламентирано време за започване на двубоя. След появяването на втория тенисист на корта двама имат една минута, за да са при съдията на стола за жребия, след това загрявка от точно пет минути и още една да се приготвят за старт на мача.

Как ще повлияе тази новост и кои ще бъдат новите герои в АТР тура предстои да разберем през цялата седмица. Турнирът от Вашингтон ще бъде излъчван по MAX Sport 1 като прякото излъчване ще започва 30 минути преди полунощ и ще продължава цяла нощ. Нека безсънните нощи с качествен тенис започнат!