Българският тенисист Александър Лазаров продължава с добрите си изяви в последните седмици като достигна до четвъртфиналите на турнира в румънския град Питещ, който е с награден фонд 25 хиляди долара.

Поставеният под №8 български талант се наложи с 6:3, 6:3 над румънеца Василе Антонеску (№640 в света). В следващия кръг 19-годишният ни талант ще срещне поставения под №2 в схемата и №455 в света Драгош Дима.

"Чувството да побеждаваш отново е хубаво. Цялата болка и саможертви най-накрая започват да се изплащат. Началото на сезона бе трудно, нямах увереността, от която се нуждаех, за да вървя напред, но в нито един момент не спрях да работя, а сега започвам да виждам резултатите, които искам. Миналата седмица турнирът 15к в Клуж Напока бе голямо забавление, имах своите шансове в полуфинала срещу Ернан Казанова, но той бе по-добрият играч в края...Тази седмица изглежда още по-добра, утре играя четвъртфинали на 25к в Питещ. Искам да благодаря на моите спонсори за безкрайната всекидневна подкрепа, с която ми помагат да постигам целите си", написа Лазаров в своя профил във Facebook.