Австралиецът Алекс Де Минор и Дженсън Бруксби (САЩ) излизат във финала на турнира в Атланта от категория АТП 250 на твърди кортове с награден фонд 708 530 долара. Срещата започва в 00:00 българско време и можете да я наблюдават пряко в ефира на MAX Sport 3.
 
За Бруксби това ще е трети финал и втори за 2022 г. след Далас. Съперникът му пък ще играе първи финал за тази година, като ще се опита да спечели шестата си титла, след успеха в Ийстбърн през миналия юни.

Дженсън Бруксби

източник: Gulliver/GettyImages

На полуфинала  Де Минор направи обрат срещу Иля Ивашка (Беларус) - 5:7, 6:2, 6:2. Той записа 5 пробива от 8 шанса след първия сет, успя и 62% от ретурите си на втория сервис на съперника.
 
"Просто намерих начин да мина. Не беше идеален старт за мен, но тези неща се случват. Просто се адаптираш и се опитваш да дадеш най-доброто от себе си", коментира австралиецът след успеха. 
 
В другия полуфинал Дженсън Бруксби се наложи над сънародника си Франсис Тиафо с 6:1, 6:4 за малко повече от час и половина. Той поведе с 3:0 в първия сет и така и не изпусна преднината си. Във втория сет 21-годишният Бруксби пропусна 5 мачбола, но при шестия успя да затвори мача. 
 
"Бях силен днес, но малко се изнервих в края на втория сет, когато той започна да играе по-добре. Мисля, че ще стане добър финал, ще бъде физически тенис", коментира Бруксби.