Четвъртфиналистът от Барселона Алберт Рамос ще се изправи срещу швейцарския номер 2 Станислас Вавринка във втория кръг на Открития шампионат по тенис на Португалия. Испанецът успя да се справи с аржентинеца Карлос Берлок в три сета и продължи напред в турнира след 7:6 (4), 2-6, 6:3.

Това ще бъде четвърти мач между двамата и втори през настоящия сезон, като сънародникът на Роджър Федерер е явен фаворит – победите са 3:0 в негова полза. Два от тези мачове са се играли на клей, включително и успехът в Буенос Айрес през февруари.

В същото време друг испанец – квалификантът Пабло Карено-Буста също намери място във втория кръг, след като разнебити петия поставен в схемата Жулиен Бенето (Франция) с 6:3, 6:4.

Колумбиецът Алехандро Фая стартира своята седмица с трудна победа в два сета над Алекс Кузнецов от Русия – 7:5, 6:4.

Турнирът в Португалия върви с нов номер едно в схемата, след като Хуан Мартин дел Потро отказа участие. Така световният номер 4 Давид Ферер се изкачи на първата позиция. Той изпитва остра нужда от мачове, след като пропусна Монте Карло заради травма, а в Барселона бе отстранен още в първи кръг.