Бившият американски тенисист Андре Агаси, който преди няколко седмици призна, че е показал положителен допинг-тест през 1997 година, поиска индулгенция с мотива, че когато е взимал наркотици е страдал от депресия.

В емисията "60 минути" на СВS бившето "Хлапе от Лас Вегас" каза: "В един момент от живота си имах нужда от помощ. Имах проблеми и може би това е случаят с много други спортисти,които са показали положителна проба на рекреативни наркотици. Искам индулгенция".

Носителят на осем титли от турнири от Големия шлем Андре Агаси призна в своята автобиография, че е бил пристрастен към метамфетин - синтетична дрога, която предизвиква еуфория. Агаси е взимал метамфетин в момент, когато кариерата му на тенисист е била в криза.

В своята книга 39-годишният Агаси признава, че е лъгал спортните власти, за да избегне наказание за употреба на допинг. "Разкривайки тази история, аз губя много повече, отколкото печеля, каза Андре Агаси в интервюто, което ще бъде излъчено в неделя. Но аз я разказах, защото мисля за тези, на които може да им помогне".