Младата звезда на българския тенис Адриан Андреев зарадва десетки български деца, като поигра с тях под голяма коледна елха. Малко след като се прибра от САЩ, големият български талант подари емоции и много усмивки на малчугани, тръгнали по неговите стъпки в тениса и на още много деца, които може да се запалят по спорта именно след този ден.

Адриан, който ще започне 2019 г. като №2 в ранглистата на ITF за юноши до 18 години, получи „уайлд кард“ за основната схема на Sofia Open 2019. Адриан Андреев игра с деца на специално изграден мини корт под голямата елха в Paradise Center в София, а инициативата бе организирана именно за популяризирането на големия турнир от сериите АТР 250 и на тениса като цяло.

Адриан Андреев

източник: Gong.bg

През целия 26 декември, както и на 29 декември, гостите на мола ще имат възможност да си купят билети за Sofia Open 2019 от магазина на Asics на първия етаж.

Малчугани с тенис ракети и радостните им родители заприиждаха доста по-рано от обявения час за срещата с Адриан Андреев. Част от малките таланти, трениращи тенис, държаха да покажат най-доброто от себе си – излизаха на мрежата, опитваха волета и показваха хъс и амбиция да запишат точки срещу новата звезда на българския тенис.

Адриан зарадва всички с автографи върху специални картички на Андреев, посветени на участието му в Sofia Open 2019. Той използва възможността да покани малките тенисисти, родителите им, всички български спортни фенове и приятели на тениса на самия турнир от 3 до 10 февруари в „Арена Армеец“, където всеки може да види впечатляващи мачове между великолепни играчи и да намери вдъхновение.

Адриан Андреев

източник: Gong.bg

Седем играчи от топ 30 на световната ранглиста и бившият №3 Стан Вавринка (Швейц) са сред големите звезди, потвърдили участие.

Освен Вавринка, който има три титли от големия шлем (Australian Open 2014, „Ролан Гарос“ 2015 и US Open 2016) и общо 16 трофея в кариерата си, в „Арена Армеец“ ще играят и: №11 в света Карен Хачанов (Рус), №15 Стефанос Циципас (Гър), №16 Данийл Медведев (Рус), №21 Николоз Басилашвили (Груз), №24 Роберто Баутиста Агут (Исп), №28 Фернандо Вердаско (Исп) и №29 Гаел Монфис (Фр).

Адриан Андреев

източник: Gong.bg

За много силното четвърто издание на Sofia Open участие заявиха още: Мартон Фучович (Унгария), Андреас Сепи (Италия), Мартин Клижан (Словакия), Адриан Манарино (Франция), Матю Ебдън (Австралия), Робин Хаасе (Холандия), Михаил Кукушкин (Казахстан), Матео Беретини (Италия), Ян-Ленард Щруф (Германия), финалистът в София от 2018 г. Мариус Копил (Румъния), шампионът от третото издание в България Мирза Башич (Босна и Херцеговина), Денис Истомин (Узбекистан) и Ласло Джере (Сърбия).

Българските любимци Адриан Андреев и Димитър Кузманов се включват с „уайлд кард“ директно в основната схема на турнира и разчитат на българската публика за мощна подкрепа в „Арена Армеец.“ Билетите за Sofia Open 2019 са в продажба в мрежата на Eventim.